Hackeld meg a tested! - A biohacking csodája

Posted by Szexvital.hu 2019-01-16 0 Hozzászólás

Napjainkban teljesen természetes, hogy szeretnénk a saját kezünkbe venni az egészségünket. Mindazok, akik egészségesek, valamilyen módon "hekkelik" a szervezetüket. A biohacking az életünk szerves része, és ha valamennyire is egészségtudatos vagy, törődnöd kell vele. 

Gondolj csak például a testmozgásra, amely a mentális egészségért is felelős, vagy arra, hogy olyan egészséges cuccokat használsz otthon a konyhádban, mint a kókuszolaj, és hogy ott van a konyhapolcodon a halolaj, és egyéb vitamintabletták, mert tudod, hogy jól jársz velük. 

Ismerd meg a biohacking világát!

A biohackelés annak érdekében zajlik, hogy a tested még hatékonyabban, és egészségesebben működjön. Magyarul annyi történik, hogy fogod a ma rendelkezésre álló összes technológiát, és elkezded irányítani a saját biológiádat.

A biohacking által:

  • fejlesztheted a képességeidet
  • orvosolhatsz, illetve javíthatsz bizonyos egészségügyi problémákat 
  • jelentősen javíthatod az életminőségedet
  • törekedhetsz arra, hogy elérd a szervezeted maximális potenciálját

a-biohacking-csodaja-1

Az álmosság nagy divat

Az elmúlt 100 évben olyannyira megváltozott az életünk, hogy a szervezetünk nem képes hozzá igazodni. Vegyük például a cirkadián ritmust. Az alvási ciklus mindig alkalmazkodott a napfelkelte és a napnyugta által teremtett ciklushoz. Több milliárd éven át semmi sem bántotta ezt a ciklust, hiszen nem volt mesterséges fény, csak a kék és az infravörös hullámhosszok.

Mi azonban naphosszat a számítógép képernyőjét nézzük, így mivel itt a kék fény dominál, a szervezetünk nem kezd el elég melatonint készíteni estefelé, amikor már aludnunk kellene. Ezért maradunk fel késő estig, forgolódunk olyan sokat az ágyunkban, és kelünk rém álmosan reggelenként.

Ha tehát alvászavaraid vannak, akkor tudnod kell, hogy a melatonin hiány is lehet ok, és a hiánya sok krónikus betegséget is előidézhet nálad.

Ugyan mindannyiunknak más a DNS-e, és ezáltal egyedülálló a testünk, és a genetikai állományunk, mégis van lehetőségünk arra, hogy változtassunk a génállományunkon. Ehhez gyakorlatilag csak annyit kell tennünk, hogy más környezetet biztosítunk a szervezetünk számára, olyat, amely alkalmazkodik majd az új kihívásokhoz

Egy kis érdekesség: a legelvakultabb biohackerek próbálják az emberi szervezet biológiai korát 25 évesre visszahúzni, mely köztudottan az a kor, amikor élettanilag a csúcson vagyunk. Az alábbi projektek foglalkoznak ezzel a témával: Calico projekt és az AncestryDNA.

Használd rendesen az agyad!

Bár az emberi agy képes fejlődni, sajnos rendkívül összetett, így sem a tudomány, sem az átlagember nem tudta még megfejteni a működését. Sőt, még csak használati útmutatót sem kaptunk hozzá. Pedig ez a központi irányító szervünk, így illene jól kiismerni. 

A biohackerek igyekeznek kiaknázni az agyukban lévő lehetőségeket, és ezáltal irányítani a testüket, és persze az életüket.

a-biohacking-csodaja-2

A biohacking módszerének életet megváltoztató pillérei

  • mozogj

A mozgás, mint elsődleges emberi képesség szükséges ahhoz, hogy egy igazán jól teljesítő, egészséges testben élhess. Ahhoz, hogy az izmaid megtermeljék a szükséges hormonokat, stimulációra van szükség. De a mozgás egy csomó minden máshoz is szükséges, például az izomtömeged megtartásához, fejlesztéséhez, és a mentális egészséged megtartásához is. Életmódváltásra fel!

  • táplálkozz egészségesen

Ahhoz, hogy mentális és fizikai képességeid csúcsán lehess, tudnod kell, hogy mindezt befolyásolja a táplálkozásod. Ha rendszeresen fáradt vagy, ha állandóan sóvárogsz a cukros, sós ételek után, és alvásproblémáktól szenvedsz, majdnem biztos, hogy a táplálkozásod a ludas. Tanulj meg a céljaidnak megfelelően étkezni, egészséges és finom ételeket varázsolni a tányérodra!

  • pihenj eleget

Te tudsz jól aludni? Szerencsére ezt is lehet tanulni, és általa egy sokkal jobb életminőséged lehet. Használd ki az alvást segítő technikákat, módszereket, és élj teljes életet!

Különböző technikák és eszközök léteznek arra, hogy támogassák az alvás regeneráló hatását.

  • kapcsolj turbóteljesítményre

Hozd ki magadból a maximumot teljesítménynövelő trükkök segítségével! 

Maradj egészséges és energikus táplálékkiegészítők segítségével!

Érdekel a biohacking, és a DNS-ed megváltoztatásának módja? Akkor keresd fel a Magyar Biohacker közösséget.

Hozzászólás