Az aktív pihenés – hozd ki a legtöbbet az év végi szabadságból

Posted by Szexvital.hu 2019-01-08 0 Hozzászólás

Ha minden igaz, akkor így év végén jut egy kis időd pihenni. Talán diák vagy, aki egy kicsit fellélegezhet a vizsgák alól, és a jól megérdemelt téli szünetét tölti, vagy épp egy lelkes irodai dolgozó, aki két ünnep között ki tudta venni a szabadságát? Ugye legalább Karácsonykor pihensz? Tanulj meg lazítani!

Te vagy annak az ékes példaképe, akinek lelkiismeret-furdalása van, mert éppen fordít egy kicsit magára? Még jó hogy, hiszen lenne még energiád megírni egy cikket, vagy megválaszolni pár levelet így szünetben is. Az a film pedig, amit letöltöttél pár hete, még várhat, és a haverod is biztosan ráér néhány nap múlva…

Nos, jó hírünk van neked: a pihenés nem egyenlő az unatkozással, a láblógatást ne azonosítsd a totális semmittevéssel. 

Sőt, ha azt is megérted, hogy valójában pihenés közben is dolgozik az agyad, akkor már mindjárt más a helyzet, igaz? 

Szóval, ha nincs kedved teljesen kikapcsolni, akkor nem gond, olyan pihentető programokat is választhatsz, amelyekkel szellemileg sem tunyulsz el.

Néhány aktív tipp a karácsonyi szünidőre

nézz karácsonyi szirupos történeteket, filmeket idegen nyelven feliratozva

Amellett, hogy egy kanapén, fotelben ülve kikapcsolsz, és belemerülsz a képernyőn látottakba, a nyelvtudásodra is gyúrhatsz

Ezt továbbfejlesztheted egy szobabiciklizéssel, és így még a zsírpárnáid leolvasztásért is teszel. Igazi 3in1 kikapcsolódás, csak semmi tunyulás. 

fejtsd rejtvényt, miközben a rokonokhoz utaztok

Vonaton, buszon, vagy egy autó anyósülésén ülve is remek kikapcsolódás, és még zenét is hallgathatsz közben. A rejtvények fejlesztik a logikai készségedet, a szókincsedet, és egy-egy fogósabb feladvány kitartásra is buzdít.

válogasd át a régi digitális fotóidat

Ezekkel úgysincs időd máskor foglalkozni. Persze nem muszáj egyedül csinálnod, vond be a családi kupaktanácsot, és közös sztorizgatásokkal körítve válasszátok ki együtt azokat, amelyeket szívesen látnátok egy fotókönyvben, vagy épp albumban. Remek móka, és isteni érzés feleleveníteni a szép emlékeket. Nosztalgiázni jó!

sportolj a karácsony örömére

Ha már belegebedsz abba, hogy egy csomó napig nem mész sehová, és csak annyi dolgod van, hogy üldögélj, és feküdözz, akkor lépj a tettek mezejére. Menj ki a szabadba futni, vagy épp fogócskázni a gyerekekkel, ha van hó, építsetek hóembert, de akár jógázhatsz, bicajozhatsz is, ami jólesik. A sport egy csomó boldogsághormont szabadít fel benned, így biztosan jó lesz a hangulatod, és még az az érzésed is meglesz, hogy csináltál is valamit.

légy szíves zárd be az e-mail fiókod

Úgyis csak munkával kapcsolatos e-mailek, és felejthető tucat hírlevelek érkeznek rá, azok pedig ráérnek, nem? Töltsd az időt a családoddal és a barátaiddal, és töltsetek együtt minőségi időt. 

aktiv-pihenes

Az aktív pihenés előnyei

Először is, van, aki csak így tud kikapcsolni, és feltöltődni, mert a révedezős, meditálós pihenést egyszerűen nem neki találták ki. 

Természetesen az eredmény sem várat magára, hiszen az aktív pihenés fizikálisan és mentálisan is lendületben tart.

Nem az igazi a hangulatod, valahogy nem tudsz lelassítani, és beleélni magad a láblógatásba? Akkor neked valóak a hangulatjavító gyógynövényes étrend-kiegészítőink.

A szabadságod alatt nehezen tudsz elaludni, vagy már reggel hatkor kukorékolsz, holott akár tovább is alhatnál? Próbáld ki a pihentető alvást elősegítő gyógynövényeket és étrend-kiegészítőket, és biztosan alszol majd, mint a bunda. Érdemes ezekből tartani otthon, hiszen bármikor szükséged lehet rájuk ebben a felgyorsult világban.

Ne feledd: ha nem pihened ki magad, a szünidő, a szabadság még jobban erősíti a stressz szinted, és fáradtabb, idegesebb leszel az új év elején, mint bármikor előtte. Ne engedd meg magadnak ezt a luxust. 

Ha nem megy, ne erőltesd!

Egyébként ne ess bele abba a hibába, hogy erőlteted az aktív pihenést. Figyelj a tested rezdüléseire, ha csak forró csokizni van kedved, és bámulni a hóesést, vagy az udvaron játszó gyerekeket, lelked rajta. Akárhogyan is csinálod, a lényeg az, hogy a szünidő végére mosolygósan, feltöltődve tudd magad újra belevetni a munka kihívásaiba.

Kellemes Ünnepeket kíván az Agyserkentő Csapata! :)

Hozzászólás