Bakopa: Természetes agyserkentő és memória javító

Posted by Gr3nT 2017-02-10 1 Hozzászólás

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Moonnieri az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, javítja a kognitív képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Az összes természetes füvekből készült készítmény közül a Bacopa áll a legközelebb a természetes Piracetamhoz és még erősebb is a legtöbb hasonló készítménynél.

A Bakopa extraktum (másik nevén Brahmi) egy olyan gyógynövényből származik, ami Észak-India térségeiben lelhető fel, és már az ősi ájurvéda orvostudományi rendszerében is megtalálható volt, ami majdnem ötezer évre nyúlik vissza.

De milyen hatásai vannak ennek a csodálatos memória fokozó növénynek és hogyan használd azt? Ebben a cikkben bemutatjuk!

 

 

A Bakopa felhasználása

A Bakopát a tradicionális Indiai orvostanokban, az ájurvéda rendszerében is használták, ám ekkor még azért, hogy elérjenek egy teljesen tiszta tudatállapotot és fokozott agyi működést.

Viszont nem sokkal ez után rájöttek, hogy ez a kis gyógynövény nagyon eredményesen kezeli az asztmát, az epilepsziát, tumorokat, fekélyeket, valamint olyan mindennapi problémákat is, mint a felfújódás vagy az emésztési zavarokat, de még ez után is bőven lehetne sorolni a Bakopa jótékony hatásait.

A mai napokban már egészen más felhasználása van a Bakopának. Jelenleg étrend-kiegészítőként szokás szedni az öregedést gátló hatásai miatt, mivel védi az agyban száguldozó neuroronokat olyan problémáktól, amik az idő múlásával bárkit elérhetnek.

Ez részben annak is köszönhető, hogy a Bakopa részben antioxidáns, részben pedig neuroprotektáns. Ezeknek köszönhetően immáron bizonyítottan lassítja a kognitív folyamatok romlását időskor körül, valamint segít a tanulásban bármilyen életkorban.

 

A Bakopa hatásai

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami Bacosides névre hallgat. Ez a kis kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokoszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzíveb az elektromos aktivítása a jeleknek.

A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnövelő a kináz termelését, vagyis a szinapszisok jóval fogékonyabbak az érkező idegi impluzosokara, ami még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriárért felel. Azzal, hogy sokszorozza a jelek aktivítását, a Bakopa kvázi elősegíti, hogy könnyebben emlékezzünk és gyorsabban emlékezzünk vissza akár rég nem emlegetett témákra.

Rengeteg tanulmány vizsgálta tüzetesen a Bakopát, és egyelőre semmi kivetnivalót nem találtak benne, a pozitív eredmények száma elsöprő. Ami külön érdekes, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem könnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti.

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni egy tanórából, mint amúgy nélküle. Az idősebb felhasználóknak pedig a memória romlása ellen tökéletes szer.

De az mellett, hogy a memóriát erősíti, a Bakopa bizonyítottan rendelkezik szorongásoldó tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat. Mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy hosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihenten ébredhet.

A Bakopa egy teljesen egyedi mechanizmust használ a többi társához képest, hogy el tudja érni az agy fokozott működését. Egy összeállított, teljesen természetes nootropikum csomagban nagyon jól kiegészíti a Gingko Bilobát és a Süngombát, de használják különböző agyserkentő pirulák mellé, hogy maximalizálják a tökéletes agyi folyamatokat és a koncentrációt.

 

Biztonságos a Bakopa?

Igen, teljesen, hiszen ez egy teljesen természetes kiegészitő, amelyet már hosszú idők óta használnak. Egyes esetekben éhgyomorra való szedés esetén gyomorbántalmakat idézhet elő.

 

Használati javaslat:

Reggel 1x300mg (feltéve ha a készítmény 50%-a bacopa) vagy reggel 1x750mg (feltéve ha a készítmény 20%- bacopa)

A Bacopa Monnieri memóriajavító hatása csak hosszútávú és folyamatos szedéssel érhető el. (Minimum 8 hétig tartó folyamatos szedése szükséges)

 

Mit várhatsz a Bakopa használatától?

  • Javítja a hoszú- és rövidtávú memóriát

  • Szorongásoldó és segít a depresszió korai stádiumain

  • Segít fókuszálni és javítja a koncentrációt

  • Több szerotonint termel

  • Kipihentebb alvás

 

Ajánlott mellé még:

Ginkgo Biloba, Süngomba, Gotu Kola szedése egy csomag, kúra részeként.

1 Hozzászólás

Fischer Györgyi:
2019-04-03, 19:18:00
Válasz

Adható e a kapszula 9 éves gyermeknek,figyekemzavarra,tanulási nehézségekre???

Hozzászólás