Így mérd egy agyserkentő csomagod hatékonyságát

Posted by Szexvital.hu 2019-02-21 0 Hozzászólás

Tudtad, hogy a test és a szellem az életkor előrehaladásával nem egyszerre öregszik? A mentális szellemi energia és koncentráció nagyon fontos, hiszen segít a legextrémebb körülmények között is koncentráltnak és ébernek maradni. 

Tiszta sor tehát, hogy növelni kell a mentális teljesítőképességet. Ám hogyan mérhető az agyserkentő készítmények hatása?

Először is, vegyünk egy nagyon egyszerű tesztet (bár ez akkor a legérdekesebb, ha a készítmények szedése előtt már kipróbáltad):

  • lefekvés előtt memorizálj 3-4 telefonszámot, és ébredéskor, miután magadhoz tértél, próbáld őket felidézni. Természetesen ez sokkal könnyebben fog menni, ha nevekhez kapcsolod őket. Ha sikerül őket visszamondanod, akkor bingó, ha nem, akkor lehet, hogy csak nem vetted elég komolyan a feladatot.

igy-merd-egy-agyserkento-csomag-hatekonysagat-1

Ha szellemi teljesítőképességed csúcsán vagy, azt a következő jelekből is lecsekkolhatod:

  • képes vagy tovább figyelni az iskolában az órákon, az irodai értekezleteken, és ha ne adj isten előfordul egy-két túlóra, akkor az nem döngöl a földbe agyilag
  • kevesebb alvás esetén is jobban teljesítesz, mint korábban, és nem érzed úgy magad, mint egy búgócsiga
  • hatékonyabb vagy a tanulás terén, könnyebben, gyorsabban tanulsz, egyszerre több időt tudsz szánni szellemi fáradtság nélkül egy-egy tananyag részre, és nem is felejted el olyan könnyen
  • nem vagy annyira feledékeny, azaz nem felejted el folyton, hogy hová dugtad el magad elől a kulcsodat, vagy épp nem kell felcsöngetned a mobilod a barátnőddel, mert élesen emlékszel rá, hogy hová tetted
  • még egy nehéz nap végén sem érzed magad ólom fáradtnak, van még erőd kicsit olvasgatni, vagy beszélgetni
  • legalább pár nappal előre emlékszel a heti programjaidra, valamint szeretteid szülinapjára/névnapjára anélkül, hogy nagyon meg kellene erőltetned hozzá az agyadat
  • soha ilyen jól nem pörögtek nálad a keresztrejtvény-megfejtések
  • sokkal jobb vagy a sakkban, amely nem csak egy jó játék, hanem egyértelműen jelzi, hogy mennyire vagy előrelátó, körültekintő, és óvatos, ráadásul a memóriád mellett fejleszti a koncentráló, és kommunikációs képességed, valamint az aritmetikai készségeidet.

Ha szeretnéd jobban nyomon követni a fejlődésedet, akkor navigálj el az alábbi oldalakra:

Quantified Mind – szórakoztató és lenyűgöző tesztgyűjtemények széles skálája egy ingyenes regisztrációért cserébe. Sok kísérletben is részt vehetsz, amelyek számba veszik az adott napszak kognitív hatását, de az oldal a teljesítményed mérése közben reggeli, a meditáció, a szex és a kávé kihagyásával is számol.

Cambridge Brain Sciences – szórakoztató, vonzó, és tudományosan felépített tettek tárháza az elmebeli képességeid mérésére. A tesztek a memória, az érvelés, a koncentráció és a tervezés területét hivatottak értékelni. Alzheimer-kór és a Parkinson-kór esetén is használhatóak, melyek köztudottan roncsolják a kognitív funkciókat. Mivel a pontszámaid el lesznek mentve, és grafikonon is meg vannak jelenítve, könnyedén nyomon tudod követni a haladásodat.

A nootropikumok hatása nyomon követhető a hangulatod változásán keresztül is. Ehhez letölthetsz egy online naplóalkalmazást (például a Penzu nevezetűt), melyben rögzítheted a nootropikumok szedése során tapasztalt változásokat.

igy-merd-egy-agyserkento-csomag-hatekonysagat-2

Dual N-Back memóriajáték agyserkentő hatása is bizonyított. A fluid intelligencia fejlesztését célozza meg, ezen belül is a rövid távú memóriát fejleszti a legjobban. A játék célja, hogy megjegyezz egy sorozat random generált jelet, például betűket, és jelezz, ha egy bizonyos (n) lépésnyi távolságnyira ugyanaz a két jel szerepel. 

A kihívás folyamatos, tehát ha már túl jól megy, akkor növeli az n számot.

A dual n-back játék esetében a hang formájában megjelenő betűkön kívül azt is meg kell jegyezni, hogy egy 3x3-as kockás felületen melyik rubrika színeződik el. Itt töltheted le Androidra.

Még egy remek tipp: Lumosity.

Agyserkentő csomagjainkért kattints ide!

 

Hozzászólás