Újévi fogadalmak pró és kontra

Posted by Szexvital.hu 2019-01-10 0 Hozzászólás

Vajon célba érnek a hatalmas léptékű elhatározások, vagy érdemes beosztani 12 hónapra a fogadalmakat? Egyáltalán muszáj fogadkoznunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk?

Küszöbön az új év, és valószínűleg nem csak a te elmédben fogant meg a gondolat, hogy most aztán tényleg lefogysz, megtanulsz olaszul, vagy épp munkahelyet váltasz.

Tudtad? Az első újévi ünnepségeket a babiloniak tartották cirka 4000 évvel ezelőtt. Náluk az új év a tavaszi nap-éj egyenlőség idején kezdődött, és egy 12 napos fesztivált tartottak a tiszteletére. Az emberek ekkor ígéretet tettek a kölcsönvett tárgyak visszajuttatására, és az az adósságaik visszafizetésére. 

Az újévi fogadalmak jó dolgok. Betartásukra az alábbiak a legjobb módszerek. 

1. Redukáld le az újévi fogadalmaidat egy darabra

Igen, jól olvastad. A helyzet az, hogy sokkal hatékonyabb leszel, ha csak életed egy területén kezded el a változtatásokat. Ha eléred, vagy már kifejezetten jól haladsz, akkor kitűzhetsz egy újabbat. Ez a legreálisabb út. Neked mi a legnagyobb 2019-es vágyad?

2. Tervezd meg megvalósítás lépéseit

Az egy dolog, hogy megvan az újévi fogadalmad, de még ne kezdj el pezsgőt bontani addig, amíg meg nem tervezted lépésről lépésre, hogyan lépsz a tettek mezejére. Vajon megvannak hozzá az erőforrásaid?

Bármiről is legyen szó- futásról, a dohányzásról való leszokásról, vagy a vegetarianizmusra való áttérésről- kezdd el kiismerni. Olvass róla, ha kell, menj el könyvtárba, böngészd az internetet, és szerezd be a szükséges cuccokat. Ilyen mondjuk a nikotinos tapasz, vagy a futóruha, edzőbérlet.

ujevi-fogadalmak-1

3. Azonosítsd be a lehetséges akadályokat

Problémák mindig vannak. Lehet emberek képében jönnek, akik próbálnak lebeszélni a tervedről, és azt mondják, hogy úgysem fog sikerülni, vagy épp ha futsz, kifogsz egy esős időszakot. Írd fel egy lapra, milyen akadályokat gördíthet eléd az élet, és dolgozz ki rájuk egy megoldást, így amikor tényleg eléd furakodnak, majd nevetve megoldod őket.

Ha például az a fogadalmad, hogy nem kiabálsz reggel a gyerekekkel, de tudod, hogy a nagy kapkodás készít ki, akkor már este ki kell készítened a ruháidat/ruháikat, és össze kell pakolni a táskákat.

Ha a motivációd hagy mindig cserben, tarts magadnál motiváló idézeteket, hogy a gyenge pillanataidban elő tudd őket húzni.

4. Tűzz ki egy kezdő dátumot

Az újévi fogadalmak halála, ha nem konkretizálod, hogy mikor csapsz bele a lecsóba, és a napok csak telnek, telnek, te pedig lassan elfeledkezel a világmegváltó terveidről.

Egy olyan napot válassz, amikor kipihent vagy, lelkes, és pozitív. Tudni fogod, mikor van itt az idő. Ám vigyázz, ha eleve notórius halogató vagy, akkor csak bökj rá egy dátumra, és ne lelkizz.

5. Ne keserítsenek el a kudarcok

Lesznek hullámvölgyeid, de ez nem azt jelenti, hogy fel kell adnod, csak folytasd onnan, ahol abbahagytad. A kitartás a siker kulcsa.

ujevi-fogadalmak-2

6. Jutalmazd meg magad

Az első nehéz napokban a kis jutalmak hatalmas bátorítást jelenthetnek majd neked. A jutalom lehet egy mozi, egy magazin, egy kávézás egy barátoddal, bármi, amihez kedved van. 

Semmi értelme fogadkozni szilveszterkor..

Ez így van, főleg, ha a nagy döntéseket illuminált állapotban, alkoholos befolyásoltság alatt teszed. Akkor sem áldásos fogadalmakat tenned, ha a nem méred fel jól a helyzetet, és ha megszakadsz, sincs módod majd teljesíteni. Akkor pedig, amikor erre rájössz, hatalmas csalódásban lesz részed. Szóval gondold át százszor, mit fogadsz meg, mert az önbecsülésed is rontja, ha nem tudod elérni, és mondjuk a fogadalmadnak tanúi is vannak. Mekkora lebőgés!

Imádod az év végét, mert végre lapozhatsz, és a rendelkezésedre álló hófehér lapra azt írsz, amit szeretnél?

Csak rajtad áll, hogy mit kezdesz az újévi fogadalmaiddal. Mi mindenesetre veled vagyunk, és segítünk, hogy az utad során kipihent, kreatív, és boldog legyél.

Eredményekben gazdag Boldog Új Évet Kíván az Agyserkentő Csapata!

Hozzászólás