HerbaNight Alvást segítő tabletta - 60db

Elfogyott HerbaNight Alvást segítő tabletta - 60db

A Pihentető Alvásért, természetes gyógynövényekből + L-Tryptophan tartalommal.


A szorongás és az alvászavarok alternatív terápiás módszerei közé tartozik a gyógynövény-készítmények és táplálékkiegészítők alkalmazása, az aromaterápia, meditáció és az akupunktúra is, de ezek közül csak a gyógynövények alkalmazásának hatásosságát támasztják alá vizsgálati adatok. Bár a gyógynövény-készítményekkel kapcsolatos elvárások gyak­ran túl­zot­tak, számos olyan jól bevált, biztonságos gyógynövény létezik, amelyek bi­zonyos ese­tekben hatásos segítségül szolgálhatnak az előbb említett panaszok esetén. A modern fitoterápiában szo­ron­gás és alvászavar esetén alkalmazott leg­fon­to­sabb gyógy­növények a macs­ka­gyö­kér, a komló, a levendula, a citromfű, a kamilla és a gol­go­ta­virág, amelyek mindegyikének drogja hivatalos a VIII. Magyar Gyógy­szer­könyvben.


Macskagyökér (Valeriana)

A több évszázados megfigyelésekre épülő népi gyógyászatban gyakran használták ezt a gyógynövényt idegi kimerültség, depresszió, stressz és ezek következtében vagy eredményeként fellépő álmatlanság esetén. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a Valeriana fogyasztása nyugtató hatással lehet a feszült idegekre, depresszió esetén pedig enyhítheti a szorongást. Ennek tudományos magyarázata az, hogy a macskagyökér kivonatban lévő valerénsavak olyan enzimeket képesek befolyásolni és gátolni, melyek szerepet játszanak a gamma-amino-vajsav (GABA) lebontásában. A központi idegrendszerben a GABA koncentráció növekedése hozzájárulhat a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz, így a Valeriana fogyasztása enyhe, vagy közepes mértékű alvászavar esetén is kedvező hatású lehet.


Citromfű kivonat

Fő hatóanyaga az illóolaj, de megtalálhatóak benne különféle flavonoidok, rozmaringsav és a triterpének is. A gyógyászat történetében évszázadok óta ismert és nagyra becsült növény. Már az ókorban megfigyelték a citromfű főzet antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságait, de még csak külsőleg alkalmazták csípésekre, harapásokra és különféle bőrsérülések esetén. A későbbiekben, ahogy a gyógynövényes orvoslás/népi gyógyászat kifejlődött, a citromfűből készült főzetet vagy teát már belsőleg is alkalmazták az idegrendszerre gyakorolt kedvező hatása miatt. Napjainkban a modern fitoterápiában is elismerést nyert a növény jótékony hatása, ezért a természetgyógyászat/alternatív orvoslás alvási zavarok, kezdődő depresszió és idegi feszültség esetén is alkalmazza.


Komló kivonat

Hatóanyagai a komlósavak, keserűanyagok, illóolaj és a flavonoidok. Enyhe nyugtató és altató hatásának felismerése elsősorban a nö­vény tradicionális használatán alapul, a macskagyökérrel (Valeriana) kom­bi­nál­t készítmények hatásosságát pedig több modern-kori tudományos vizsgálatban is megállapították. Napjainkban a természetgyógyászat/alternatív orvoslás a túlhajszoltságból vagy stressz hatásokból fakadó, ideges eredetű elalvási és átalvási nehézségek, nyugtalanság, feszültség, idegesség, szorongás esetén alkalmazza.


Golgotavirág (Passiflora)

Hatóanyagai a flavonoidok, maltol (depresszáns) és bétakarbolin. A Golgotavorág a tradicionális népi gyógyászatban még nem volt közismert, de napjainkban, a modern fitoterápiában már a szo­ron­gás és alvászavar esetén alkalmazott egyik leg­fon­to­sabb gyógy­növény lett. A természetgyógyászat/alternatív orvoslás álmatlanság, alvás -és elalvási zavarok, szorongás, szívdobogás-érzéssel járó idegi eredetű szabályozási zavar, és idegi eredetű emésztési zavarok esetén is alkalmazza.


Kamilla

Fő hatóanyagai az illóolaj és a flavonoidok (apigenin), de tartalmaz még glikozidokat, cseranyagot, keserűanyagot és különféle növényi savakat is. Idegnyugtató, szorongásoldó, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásának felismerése elsősorban a nö­vény tradicionális használatán alapul.


L-Tryptophan (L-Triptofán)

Az L-tryptophan egy esszenciális aminosav, melyre a B3 vitamin (niacin) termelődéséhez van szükség. Ezen kívül szerepe van két hormon, a melatonin és a szerotonin termelésében is, melyek fontos szabályzói a hangulatnak és a szervezet stresszre adott válaszának. Emiatt az L-Tryptophan hasznos lehet olyan elalvási nehézségek csökkentésére, amelyek előállhatnak időzóna átlépések-, szétszabdalt alvási időszak miatt, valamint hatékony segítséget nyújthat éjszakai álmatlanság esetében is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az L-Tryptophan alkalmazása hozzájárulhat a megfelelő mentális közérzet, a pozitív kedélyállapot, a jó kognitív funkciók fenntartásához. Az L-Tryptophan segítheti a normál relaxációt és az elalvást azáltal, hogy részt vesz a szerotonin szintézisben, annak természetes elő-anyaga. Alkalmazása hozzájárulhat a mélyebb, kiegyensúlyozottabb alváshoz, ezért minden nehezen elalvó ember számára hatékony segítséget nyújthat.


Napi ajánlott mennyiség:

1 db lefekvés előtt 30-60 perccel


Hatóanyagok 1 tablettában: 

 • Macskagyökér 4:1 kivonat (Valeriana Officinalis)(gyökér) - 400 mg
 • Citromfű 4:1 kivonat (Mellissa Officinalis)(levél) - 250 mg
 • L-Tryptophan - 200 mg
 • Komló 4:1 kivonat (Humulus Lupulus)(virág) - 90 mg
 • Golgotavirág 4:1 kivonat (Passiflora Incamata)(virág) - 50 mg
 • Kamilla 4:1 kivonat (Matricaria Recutita)(virág) - 50 mg


Gépjármű vezetésekor alkalmazása fokozott körültekintést igényel. 

A macskagyökér fokozhatja a barbiturátok, alkohol és benzodiazepinek szedatív hatását.


OÉTI notifikációs szám: 15093/2014

Tájékoztatás: Étrendkiegészítő és Különleges táplálkozási célú élelmiszer összetétel adatbázisunkat igyekszünk rendszeresen karbantartani, azonban a gyártók mindegyike fenntartja a jogát arra (sajnos), hogy értesítés nélkül megváltoztassa a gyártásban lévő termékek címkéjét ahogy azok összetétele a folyamatos fejlesztések során változik. Mivel nem minden esetben kapunk ezekről a változtatásokról értesítést, a weboldalunkon közölt összetétel adatok CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, és azok pontosságáért az itt leírt okok miatt nem tudunk teljes felelősséget vállalni - de ennek ellenére igyekszünk minden változtatást a lehető leggyorsabban felvezetni. 

AZ ITT KÖZÖLT ÖSSZETÉTEL ADATOK CSAK TÁJÉKOZTATÓ ADATOK - AZ INFORMÁCIÓK FOLYAMATOS FRISSÍTÉSÉN DOLGOZUNK, DE MINDEN GYÁRTÓI VÁLTOZTATÁST NEM TUDUNK AZONNAL ÁTVEZETNI!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

 • Megtekintések: 4501
 • Gyártó: Agyserkentő
 • Termék kód: HERBANIGHT
 • Elérhetőség: Elfogyott
AKCIÓS IDŐSZAK:
 • 3.590 Ft
 • Nettó ár: 2.827 Ft

Ajánlott kiegészítők

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
Az elmúlt 30 nap árai alapján.