Inozitol por - 100 g

Inozitol por - 100 g

Mi az inozitol?

Az inozitol egy természetes cukor, amely nagy mennyiségben van jelen az agyban, és segíti az agysejtek kommunikációját.

Az inozitolt korábban a B-vitaminok csoportjába sorolták (B9-vitamin néven találkozhatsz vele), bár a szó klasszikus értelmében tulajdonképpen nem vitamin. Az inozitol legfontosabb szerepe, hogy segítse szervezetünk sejtmembránjainak a felépítését. Ezt a hatóanyagot leginkább gyümölcsökben és gabonafélékben találhatod meg. Azonban ételekből szinte lehetetlen akkora mennyiséget bevinni, hogy kiváltsa közérzetet javító, és nyugalmat támogató hatását, így érdemes étrendkiegészítő formájában pótolni.

Mivel fontos részét képezi a sejthártyának ezáltal szerepet játszik az ingerület átvitelben. A gerincvelő, az agy és az agyfolyadék nagy mennyiségben tárol inozitolt, ezért erős szellemi igénybevétel esetén ajánlatos a bevitele.

Milyen hatást várhatsz az inozitoltól?

  • segít a stresszhelyzetek kezelésében
  • elősegíti a nyugodt közérzetet
  • hozzájárul a zsírégetéshez (mivel segíti a zsírok szállítását)
  • hozzájárul a nyugodt alváshoz
  • megakadályozza a zsírok és koleszterin lerakódását a májban

Az inozitol a vérkeringésnek köszönhetően minden egyes sejtbe eljut, különösen nagy töménységet ér el az agysejtekben, ahol az agyhártyában-eme vékony védőrétegben-raktározódik el. Szabad inozitolt, az úgynevezett inozitidot a vér is tartalmaz, mintegy 4,5 milliomod grammot milliliterenként. Azok a sejtek, melyek nem képesek az inozitol előállítására, ebből a tartalékból szerzik be a számukra szükséges inozitolt. 

Összetevők: 100% myo-Inozitol por. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Kiszerelés:  100gramm.

Ajánlott napi adag: 2-4 g (4-8* 1 ml-es csapott adagolókanál)

Felhasználási javaslat: a nap bármely szakában, vízzel elkeverve fogyaszd.

Tárolás: száraz helyen, erős napfénytől elzárva.

Figyelmeztetések: Az étrend-kiegészítő nem alkalmas semmiféle betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy annak megelőzésére. Szükség esetén konzultáljon kezelő orvosával! A fent leírt jellemzők, hatások egyéntől függően változhatnak. A felsorolt hatásokat klinikai vizsgálatok nem igazolják, azokat a gyártói ajánlás, valamint fogyasztói visszajelzések alapján, tájékoztató jelleggel közöljük!Gyermekek elől elzárva tartandó. Hűvös, napfénytől és melegtől elzárt helyen tartsuk. Recept nélkül kapható. Fogyasztása előtt olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót.

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

  • Megtekintések: 10503
  • Termék kód: INOZITOL-01
  • Elérhetőség: Raktáron
AKCIÓS IDŐSZAK:
  • 4.389 Ft
  • Nettó ár: 3.456 Ft

Ajánlott kiegészítők

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
Az elmúlt 30 nap árai alapján.