Kolin bitartarát por 100g

Kolin bitartarát por 100g

A kolin számos fontos biológiai folyamatban vesz részt: megőrzi a sejthártyák épségét, közreműködik a sejtek információ-átadásaiban és energiaellátásában, illetve a sejten belüli kommunikációban.

Tehát, a kolin javíthatja a reakcióidőd, csökkentheti a fáradtság érzeted és hozzájárulhat a memorizáló képességed javulásához.


Miért van rá szükséged?

Ez a tápanyag egy vízoldható esszenciális (a szervezet részére pótolandó) aminosav, vagyis az emberi szervezet kis mennyiségben előállítja ugyan, de a fizikai, szellemi terhelés miatt ennek kétszeres mennyiségére is szükség van.

Az étrended ugyan tartalmazhat valamekkora mennyiségű kolint, de egy becslés alapján az emberek 90%-a szenved kolin hiányban. (Az ajánlott napi kolin bevitel 500-1200mg.)


Ha szervezeted kolin hiányos, azzal jelentősen rosszabbodhat a memorizáló és gondolkodó képességed, illetve nehézséget okozhat a koncentrálás és a közérzeted is rosszabb lehet.

Ugyanis a kolin egyike azon kevés anyagoknak, amelyek át tudnak hatolni az úgynevezett vér-agy gáton, így  közvetlenül bejutnak az agysejtekbe, ahol egy az emlékezést elősegítő vegyület az acetil-kolin képződik belőle. 

Az alacsony kolin szint alacsony acetil-kolin szintet eredményez, ami azt jelenti, hogy az agyi impulzusok lassabban érnek célba, ez pedig hosszabb reakcióidőt és még nagyobb fáradtságérzetet okoz. 


A kutatások kimutatták, hogy amikor a futók kolint szedtek, akkor 5 percet javítottak idejükön egy 20 mérföldes távon a placebo csoporthoz képest. Az úszók esetében is jelentős teljesítménynövekedést figyeltek meg.


Mit várhatsz a Kolin használatától?

  • Jobb memorizáló képességet
  • Kognitív funkciók javulását
  • Jobb koncentráló képességet
  • Energikusabb közérzetet


Javasolt adagolás: Napi adag: 2,5 g (1 púpozott mokkáskanál) 

(1 ml-es csapott mérőkanál = 600mg)

Vízben, folyadékban elkeverve lehetőleg étkezések után. 


Tárolás: Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.


Javasolt mellé még:

DMAE, Omega-3, Süngomba, Kreatin


Figyelem!

Trimetilaminúria vagy halszag-szindróma esetén fogyasztása nem javasolt.

A túladagolás (napi 10 gramm felett) tünetei lehetnek: izzadás, hányás, puffadás, hasmenés, szívritmuszavar, esetleges depresszió.

Gyerekek elől elzárva tartandó

Az étrend-kiegészítő nem alkalmas semmiféle betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy annak megelőzésére. Szükség esetén konzultáljon kezelő orvosával! A fent leírt jellemzők, hatások egyéntől függően változhatnak. A felsorolt hatásokat klinikai vizsgálatok nem igazolják, azokat a gyártói ajánlás, valamint fogyasztói visszajelzések alapján, tájékoztató jelleggel közöljük!Gyermekek elől elzárva tartandó. Hűvös, napfénytől és melegtől elzárt helyen tartsuk. Recept nélkül kapható. Fogyasztása előtt olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót.

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

  • Megtekintések: 10417
  • Termék kód: VKOLIN100
  • Elérhetőség: Raktáron
AKCIÓS IDŐSZAK:
  • 4.389 Ft
  • Nettó ár: 3.456 Ft

Ajánlott kiegészítők

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
Az elmúlt 30 nap árai alapján.