Memolife 40+ Agyvitamin kapszula - 60db

Elfogyott Memolife 40+ Agyvitamin kapszula - 60db
Életünk minőségét a tanulás, a gondolkodás, a beszéd, az emlékezés képessége határozza meg, melyek fejlesztése a fokozódó társadalmi elvárások következtében minden korosztály számára elengedhetetlenül fontos. A legújabb kutatási eredmények igazolták, hogy a megfelelő anyagok szervezetbe juttatásával javítani lehet az agysejtek működésén. 

A Memolife kapszula tartalmazza az agy számára létfontosságú anyagokat: így természetes forrásból származó esszenciális zsírsavakat, lecitin formájában foszfolipid származékokat és béta-karotint.

Ezen hatóanyagok biztosítják az agysejtek fokozott poliénsav igényét és energiaszükségletét, így javítják az agyi funkciókat, s ezáltal növelik az agy teljesítőképességét, fokozzák a tanulási és koncentráló képességet, serkentik a memóriát.

A kapszula hatását irodalmi adatok igazolják.

A Memolife 40+ komponensei és élettani hatásai: 

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK SZEREPE
(A halolaj, mint omega-3 zsírsav-forrás):
Az utóbbi évek kutatásai derítették ki, hogy az idegsejtek öregedési folyamataiban a sejtmembránok fluiditása csökken. A felismerés egybevág azon öregedési elméletekkel, melyek a folyamatot az O2 szabadgyökök felszaporodásával a lipidperoxidáció és a membrándestrukció fokozódásával jellemzik. 

Jelen tudásunk abban áll, hogy az idegsejt membránban megnő a telített lipidek aránya a telítetlen lipidek arányához képest. Az idegsejt membrán megváltozása maga után vonja az idegsejt funkcionális zavarait. Politelitetlen omega-3 zsírsavak - mint az EPA és a DHA -adagolásakor a zsírsavak incorporálódnak az idegsejt membránban és megnövelik annak fluiditását. Állatkísérletekben bizonyították, hogy az agy poliénsav (PUFA) igénye igen nagy. Különösen vonatkozik ez a fejlődésben lévő idegrendszer, agy esetére. 

Crawford és munkatársai humán kísérletekben a fejlődés korai stádiumában magzatokon és újszülötteken vizsgálták a PUFA igényt, valamint az agy növekedésének, fejfödésének viszonyát. Megállapították, hogy a szellemi elmaradottság és a nem megfelelő PUFA ellátottság között szoros összefüggés van.


A GAMMA-LINOLÉNSAV SZEREPE
(A borago olaj, mint GLA forrás)

A gamma-linolénsav (GLA) az omega-3 zsírsavakhoz hasonlóan incorporálódik a membránba. A PGE1 prosztagladin származék prekurzora. Ismeretes, hogy a PGE1 hiánya a dopaminerg rendszer aktivitásának kóros fokozódása a memória csökkenéséhez vezet. Horrobin és munkatársai placebo kontrollos humán kísérletekben vizsgálták a GLA hatást a különböző memóriavesztéses állapotokon. A kísérletek eredményeként megállapítható, hogy mind az alkohol által előidézett, mind a skizophrénia okozta memóriadeficit esetében szignifikáns javulás kővetkezett be. A szerzők megállapították, hogy a GLA potenciális supplementum lehet különböző dementiás állapotokban, ill. Alzheimer-kórban.


FOSZFOLIPID SZÁRMAZÉKOK SZEREPE
(A lecitin, mint foszfolipid forrás)

A lecitin formában alkalmazott foszfolipid, mely foszfatidilkolint (PC) és kisebb mennyiségben foszfatidilinositolt (PI) tartalmaz, egyben a foszfor forrásául is szolgál. A foszfolipidek fontos alkotói a membránoknak, irányítják annak felépítését, áteresztő-képességét, ugyanúgy, mint a membrán enzimkötő-képességét is. Az agyműködés fenntartását legnagyobb mértékben az anoxia veszélyezteti. Jellemző, hogy az emberi szervezetben az agy oxigén fogyasztása az egész szervezet 20-25%-a, noha az agy az egész test tömegének csak 2-3%-a. Ebből adódóan igen nagy a foszforigénye, hiszen a glükóz elégetéséből származó energiát elsősorban foszfokreatin formájában képes tárolni.

A MEMOlife 40+ KAPSZULA ELŐNYÖS HATÁSAI:
 • Magas poliénsav tartalma révén javítja a sejtmembrán fluiditását, az agyi funkciókat
 • Biztosítja az agysejtek fejlődési szakaszában a fokozott poliénsav igényt
 • Jótékonyan befolyásolja a memóriavesztéses, memória deficites állapotokat

JAVALLATOK:
 • Felnőtt és idős emberek memóriájának és koncentrációs képességének serkentésére, illetve szellemi frissességének megőrzésére.
 • Gyermekek és serdülők értelmi fejlődésének elősegítésére.
 • Demencia valamilyen formájában, vagy Alzheimer betegségben szenvedők gyógyszeres kezelésének kiegészítésére.

ADAGOLÁS:

 • Memória és a koncentrálási készség fenntartására: Naponta reggel 2 kapszula, bő folyadékkal bevéve.
 • Memóriaromlás esetén, emlékezési zavarokban és különböző demencia formákban: Naponta 2 X 2 kapszula reggel és este bő folyadékkal bevéve.

Ellenjavallatok: A készítménynek nincs kontraindikációja
Mellékhatás: Az alkalmazott adagolásban nem ismeretes

Tárolás: Szobahőmérsékleten, hőtől, fénytől, nedvességtől távol tartandó
Felhasználható: A gyártást követő 2 évig.


Napi bevitel (2 kapszula) hatóanyag tartalma:
 • Halolaj: 520 mg
 • Ginkgo biloba: 80 mg
 • Lecitin: 210 mg
 • B6 vitamin: 2 mg

Összetevők:
200 mg Standardizált összetételű tengeri halolaj (18% EPA, 12% DHA tartalom), 
100 mg Oleum Boragi (20% GLA tartalom), 
100 mg Szója Lecitin

Figyelmeztetés!
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

 • Megtekintések: 3984
 • Gyártó: Agyserkentő
 • Termék kód: ML048036
 • Elérhetőség: Elfogyott
AKCIÓS IDŐSZAK:
 • 3.590 Ft
 • Nettó ár: 2.827 Ft

Ajánlott kiegészítők

Árdiagram

Áttekintést kaphat a termék árának alakulásáról.
Az elmúlt 30 nap árai alapján.