Myo-Inozitol Komplex kapszula - 60db

Myo-Inozitol Komplex kapszula - 60db

Inozitol:

Az Inozitolt régebben a B-vitaminok csoportjába sorolták, de klasszikus értelemben véve nem tartozik ebbe a kategóriába. Az Inozitol valójában egy természetes cukor. Nagy mennyiségben tanyázik az agyban, és segíti az agysejtek kommunikációját.

Gyakran együtt emlegetik az inozitolt és a kolint, nemcsak azért mert mindkettő a lecitin része, hanem mert élettani hatásuk is hasonló.

Fontos részét képezi a sejthártyának ezáltal szerepet játszik az ingerület átvitelben. A gerincvelő, az agy és az agyfolyadék nagy mennyiségben tárol inozitolt, ezért erős szellemi igénybevétel esetén ajánlatos a bevitele.


Miért ajánlatos szedni az Inozitolt?

Valójában a fő neurotranszmitterek inozitolt igényelnek a megfelelő működésükhöz. Ilyen a szerotonin, a GABA, a noradrenalin, az acetilkolin és a dopamin.

Érdekes tény, hogy azok a depressziós és bipoláris zavarban szenvedő egyének, akik öngyilkosságot kíséreltek meg, alacsony inozitol szinttel rendelkeznek a frontális kéreg területén.

Az inozitol előnyös továbbá a szorongás, a pánikbetegség, a kényszerbetegségek, és az agórafóbia (nyílt terektől való félelem) kezelésében is.

Emellett sportolóknak, diétázóknak, fogyókúrázóknak is ajánlott az alkalmazása, mivel szerepet játszik a zsírok megfelelő helyre történő szállításában, ezáltal segítve a zsírégetést.


N-Acetil-cisztein (NAC)

Az acetil-cisztein egy olyan biztonságos és tolerálható aminosav, amely a depresszió mellett olyan neurológiai rendellenességeket is képes kezelni, mint a kannabisz és kokainfüggőség, obszesszív-kompulzív zavar (kényszerbetegség), alvászavarok, skizofrénia, körömrágás, és a gyógyszer okozta neuropátia.

Az acetil-cisztein kritikus fontosságú a sejtekben nagy szerepet játszó glutation számára. A glutation szerepe nem kisebb, mint hogy "kiporszívózza" a méreganyagokat a szervezetből, és ezáltal sokkal jobbá válik a hangulatod.


Alfa-liponsav

Az alfa-liponsav a zsírháztartás javításához is hozzájárul, így pozitív hatása a súlycsökkentésben is megmutatkozik.

A zsírsavak védelmét is elősegíti, ezáltal az oxidáció negatív hatásait képes csökkenteni.

Az alfa-liponsav hatása az idegrendszer védelmében is megmutatkozik.


A fahéj kivonat elsődleges hatása az optimális vércukorszint fenntartásában mutatkozik meg, amely a súlycsökkentő programok legfontosabb célkitűzése.

A légzőrendszert is támogatja, különösen a felső légutak megfelelő működésében vesz részt, védelmet biztosít a nyálkahártya felszíneknek is.


Króm

A króm, a zsíranyagcsere mellett a szénhidrát és a fehérje anyagcserét is pozitívan befolyásolja.

Hatása az optimális inzulinválaszra is kiterjed, így átfogóan a szervezet anyagcseréjének megfelelő működését segítve.


Hatóanyagok:

 • Myo-inozitol (Myo-inositol) 400 mg
 • N-acetil-cisztein (N-Acetil-Cistein) 100 mg
 • Alfa-liponsav (Alpha Lipoic Acid) 50 mg
 • Fahéj kivonat (Cinnanmomum Cassia Extract), 50% polifenol 50 mg
 • Króm (Króm-pikolinátból) 100 mcg


Használata: A reggeli órákban célszerű alkalmazni, étkezés közben.


Ellenjavallt:

 • Fennálló májbetegség esetén.
 • Alacsony B1 vitamin szintnél.
 • Vércukorszint csökkentést célzó gyógyszeres terápia esetén.


Ajánlott mellé még:

Ginkgo Biloba, ALCAR (Acetyl-L-Karnitin), Bakopa, L-Theanin


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

 • Megtekintések: 1592
 • Termék kód: 50093
 • Elérhetőség: Raktáron
 • 7.990 Ft
 • Nettó ár: 6.291 Ft

Ajánlott kiegészítők