Vásárolj 20.000 Ft felett és a rendelésedet ingyen kiszállítjuk 1-3 munkanapon belül!
Kérdése van? +36205571025
Az alga tökéletes összetételû tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E), enzimet (klorofill), ásványi anyagot (kálium, jód, kalcium, magnezium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használhatjuk táplálékkiegészítõként.
A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségû disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-ot, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be. Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.
A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelõzésére.
A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi idõkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.Hosszú idõn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása.