Vásárolj 20.000 Ft felett és a rendelésedet ingyen kiszállítjuk 1-3 munkanapon belül!
Kérdése van? +36205571025
Tudni kell, hogy miközben a szervezet a D-vitamint hasznosítja, rengeteg magnéziumot használ fel, ezért különösen fontos, hogy a D-vitamin szedése (a K2 és A-vitaminok pótlása mellett) összekapcsolódjon a magnézium (WTN Magnézium komplex krém vagy WTN Magnézium+B6 komplex) pótlásával.
A zsírban oldódó vitaminok szinergikusan mûködnek együtt A, D, E, K vitaminok együtt sokkal hatékonyabbak, mint önmagukban. Ráadásul védelmet is nyújtanak a D-vitamin toxikus hatásaival szemben.
K2-vitamin hiányában a D-vitamin többet árthat, mint használna. A K2 vitamin feladata, hogy a fehérjéket aktiválja, így a kálcium valóban a csontokhoz szállítódjon és ne a lágy szövetekben halmozódjon fel; a magnézium is ezt a szerepet tölti be. A K2 vitaminnál nagyon fontos, hogy az étrend-kiegészítõ transz formában tartalmazza, ráadásul azt is min. 95%-ban, így a cisz formában lévõ K2-vitamin minimális mennyiségben van csak jelen, ugyanis csak a transz formában lévõ K2-vitamin tudja élettani szerepét betölteni.
Az A-vitamin feltétele a D-vitamin hasznosulásának és mûködésének. Itt nagyon fontos a dózis ugyanis a túl sok épp olyan káros, mint a kevés! A WTN D3-K2-A-vitamin komplexben optimális mennyiségben van benne, az ajánlott napi bevitel közel fele. A multivitaminok jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák az A-vitamint, a napi javasolható adag akár többszörösét is, amely veszélyeket rejthet! A béta-karotin formában történõ A-vitamin pótlás ráadásul sok esetben nem vezet eredményre, mivel a szervezet átalakító folyamatai nem elég hatékonyak (a béta-karotin az A-vitamin elõvegyülete).
Számunkra rendkívül fontos a készítmény hasznosulása és hatékonyságának maximalizálása, ezért a készítmény vívõanyaga az MCT olaj, amely kiváló biológiai hasznosulást biztosít.
A zsírban oldódó vitaminok bõrre juttatva is tökéletesen hasznosulnak, sõt. Így bõrön eloszlatva is bátran dozírozható.
Ne feledjük egyes vitaminok, ásványi anyagok sokkal hatékonyabbak együtt, ételeink sem csak egy komponensbõl állnak. Általában pont azokat az összetevõket tartalmazzák, abban az arányban, amelyek jobb hasznosulást eredményeznek.