Vásárolj 20.000 Ft felett és a rendelésedet ingyen kiszállítjuk 1-3 munkanapon belül!
Kérdése van? +36205571025
Nézzük meg, hogy mik lehetnek a veszélyei az állati eredetû kollagénnek!
Meglehetõsen köztudott, hogy a nagyipari állattenyésztés gazdasági hatékonyságának maximalizálása végett számtalan antibiotikumot, különbözõ növekedésserkentõ hormonokat használnak. A tápszerekben is ilyenek vannak bekeverve, hiszen cél, hogy az állatok minél rövidebb idõn belül, minél nagyobb súlyra történõ növekedést érjenek el. Az emberekben, miután elfogyasztják ezeknek az állatoknak a húsát, nagyon sok esetben jelentõs ösztrogén többlet lép fel jellemzõen a progeszteron hátrányára. Ez az ösztrogén túlsúly pedig számos nõgyógyászati és hormonális probléma mögött állhat.
Vajon ezek a hormonok belekerülhetnek az emberi fogyasztásra szánt kollagénbe is?
A kollagéngyártás technológiai folyamatában a maximális gyártási hõmérséklet körülbelül 130 Celsius fok, amit megelõz egy enyhe lúgos és savas kezelés, de ez nem számottevõ. Egy kanadai kísérletsorozatban vizsgálták és megállapították, hogy az ösztrogének és bomlástermékeik még két órás 160-180 Celsius fokos forró olajos sütésben sem bomlottak le teljesen, csak kb. 20 %-ban. A bomlási hõmérséklete ezeknek az anyagoknak (ösztrogének és bomlástermékeik) úgy átlagosan 270 és 350 Celsius fok között van.
Összességében tehát megállapítható, hogy nagyon-nagyon nagy valószínûséggel a kollagének különbözõ hormonokkal és azok bomlástermékeivel szennyezettek.
Ez a szennyezõdés pedig a kollagénnel, mint étrend-kiegészítõ elfogyasztásával bekerülhet az ember szervezetébe és ott komoly problémákat okozhat. Fõleg azoknak érdemes erre figyelniük, akik már eleve hormonális problémával küzdenek.
A jelenleg kapható kollagén étrend-kiegészítõket marhából, sertésbõl, halból és csirkeporcból állítják elõ. A halból elõállított kollagéneknél valószínûsíthetõ a nehézfémmel való szennyezettség is.
Egyik megoldás lehet a bio kollagén fogyasztása, de errõl tudni érdemes, hogy Európában nem szerezhetõ be bio kollagén, mint alapanyag. A piacon uralkodó viszonyokat ismerve, az is megkérdõjelezhetõ, hogy tényleg bio-e az, amit annak mondanak?
Lehetséges, hogy olyan kollagént vásároljak, ami kizárólag füvet legelõ marhákból állítanak elõ?
A kollagének reneszánszában rengeteg olyan termékkel lehet találkozni, amit különbözõ hangzatos szavakkal próbálnak meg vonzóbbá tenni a vásárlók számára. A füvet legelõ marhák, vagy a különbözõ egzotikus ország nevével jelzett kollagén, ami a tisztaságot próbálja sugallni, csak két példa a számtalanból. A mi eddigi kutatásainkból az derült ki, hogy ezeket nagyon is fenntartással kell kezelni! Hogy miért? Errõl érdemes megnézni a következõ videót, ami logikus magyarázatokkal szolgál arra, hogy miért nézz kétkedve egy termékre, ha a fenti hangzatos szavakkal akarják eladni:
És itt jön képbe a WTN Kollagénépítõ aminosavak terméke!
Köztudott, hogy a kollagén az mindig állati eredetû. Viszont a marhakollagén aminosav profilja leképezhetõ, fermentációval elõállított aminosavak segítségével, így vegánok számára is fogyaszthatóvá válik.
A piacon rengeteg vegán kollagénnek nevezett termék kapható, amelyek csak kevésféle aminosavat tartalmaznak, valamint azokat is nagyon kicsi koncentrációban, így érdemi hatást nem tudnak nyújtani.
A WTN Kollagénépítõ aminosavak terméke a marhakollagénben megtalálható 18 aminosav közül 17-et tartalmaz. Mivel a marhakollagénéhez nagyon hasonló az aminosav profilja, ezért hatásában is nagyon hasonló. A fõ elõnye pedig az, hogy nem tartalmaz hormonokat és azok bomlástermékeit!
A marhakollagén, amúgy fõleg I. és III. típusú kollagénnel lát el minket, amelynek a bõr, csontozat, kötõszövetek, inak felépítésében van szerepe.
Alap esetben a szervezet saját maga állítja elõ a kollagént. Ehhez különbözõ anyagoknak kell rendelkezésre állniuk (pl. aminosavak: glicin és prolin nélkül nincs kollagén, C-vitamin, poliszacharidok, stb.), különben nem fog mûködni ez a folyamat.
Az életkor elõrehaladtával viszont egyre kevesebb kollagént képes szintetizálni a szervezet, valamint a kollagéntermelésre egyéb tényezõk is negatívan hatnak. Ilyen pl. a túlzott napozás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kevés és nem pihentetõ alvás, testmozgás hiánya stb.