Ajándékozz FOCUS-t!

Posted by Szexvital.hu 2022-12-14 0 Hozzászólás

Ajándékozz FOCUS-t! Itt a karácsony és ilyenkor mindig valami igazán hasznosat és különlegeset szeretnénk ajándékozni szeretteinknek. De mi is lehetne fontosabb, mint a testi- és lelki egészségük? A FOCUS pedig igazán a szeretteinket helyezi fókuszba.

Kerüljön tehát fókuszba a FOCUS, és tudj meg minél többet a FOCUS GABA, a FOCUS L-Theanin, a FOCUS L-Triptofán és a FOCUS N-acetil-L cisztein kapszulákról. Ismerd meg őket jobban, hogy lásd, melyik szerettednek melyik FOCUS termék lenne a legjobb megoldás. De természetesen magadat se hagyd ki a sorból, hiszen, ha te jól vagy, az a környezeted számára is óriási ajándék! Helyezzük hát fókuszba a testi- és a lelki egészségünket és vegyük sorra, melyik FOCUS kapszula miben lehet a segítségünkre!

FOCUS GABA kapszula

Nehezen alszol el? Gyakran fordul elő, hogy szomorú vagy, rossz a kedved, és szeretnél ezen változtatni? Vagy rendszeresen sportolsz, és jóval izmosabb szeretnél lenni, mint most? A FOCUS GABA kapszulára nyugodtan számíthatsz ezekben! Ez a 100%-ban vegán kapszula 100% GABA port tartalmaz.

De mi is az a GABA? A GABA rövidítése a “Gamma Amino Butyric Acid”-nak, amit magyarul úgy nevezünk, hogy gamma-amino-vajsav. Hazánkban is mélyreható kutatások folynak ezzel a nem túl régen felfedezett molekulával, a gamma-amino-vajsavval, vagyis a GABÁ-val kapcsolatban. [1]

A GABA, mint neurotranszmitter, az agyban is termelődik, és a cselekedetre ösztönző folyamatokban a szabályozó szerepét tölti be. Ezen kívül azért is nagyon hasznos, mert a függőségeink legyőzésének egyik kulcsszereplője az agyunkban.

A legújabb tanulmányok szerint azonban nemcsak a központi idegrendszerben termelődik, hanem a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteiben is. A GABA ezen kívül stimulálja a béta-sejtek szaporodását, és csökkenti a sejtelhalás mértékét, amely igazán jó hír a cukorbetegek számára is.

A GABA tehát az egyik olyan „szupermolekula”, amely nagy segítségünkre lehet a civilizációs ártalmakkal szembeni küzdelem során. A GABA természetes nyugtatóként segít ellazulni, csökkenti a stresszt, és alvás közben hozzájárul az izmok regenerálódásához. Mivel segíti az izmok növekedését, a sportolók is számíthatnak rá, de egyes kutatások szerint a GABA szedése csökkentheti az epilepszia kialakulásának esélyét.

Ha tehát szeretnéd csökkenteni a stresszt, melyhez az is nagyban hozzájárul, hogy valóban pihentető módon tudsz aludni, a GABA kiváló választás lehet számodra.

FOCUS L-Theanin

A FOCUS L-Theanin kapszula sokat segíthet, ha úgy érzed, nem tudod kipihenni magad. Ha egyáltalán nem tudod kezelni a stresszt, és hiába szeretnél, úgy érzed, nem tudsz koncentrálni, így a tanulás is egyre nehezebben megy. Ez a 100%-ban vegán kapszula 100% L-theanin port tartalmaz.

Az L-Theanin-t először 1949-ben sikerült kivonni a zöld teából, melyet manapság már könnyedén magadhoz vehetsz kapszula formájában és még csak tealeveleket sem kell rágcsálnod hozzá.  Ez a természetes aminosav emeli a dopamin, illetve GABA szintet az agyadban, amitől csökken a szorongásod. Mindezt pedig úgy teszi, hogy eközben nem leszel álmos tőle.

Keleten évszázadokon át használták a zöld teát nyugtató, testsúlyszabályozó és gyógyhatása miatt, ugyanis levelében megtalálható egy olyan természetes aminosav, az L-Theanine, amely hatásosan növeli a nyugalom érzését és csökkenti a szorongásos tüneteket. Ezen kívül javítja a koncentrációs képességeket és a tanulási teljesítményt. [2]

A szorongás legyőzésében is élen jár, mely gyakran okoz olyan fizikai tüneteket, mint a remegés, izzadás, vérnyomás- és szívproblémák. A szorongás pedig rendszerint együtt jár a stresszel, és egy idő után a depresszió kialakulásához is vezethet. Különösen akkor, ha nem foglalkozunk vele és kezeletlenül marad. A szorongás kezelésének egy természetes módja az L-theanine.

FOCUS L-Triptofán

A FOCUS L-Triptofán kapszula akkor lehet a segítségedre, ha nehezen tudsz elaludni, gyakran érzed magad feszültnek, és hajlamos vagy a depresszióra.

Az L-Triptofán egy esszenciális aminosav, ami a boldogsághormon, vagyis a szerotonin előállítására szolgál. Előfordul a banánban, a tejben, a halban, a pulykában, a datolyában és egyéb magas fehérje tartalmú ételekben. A szerotonin, vagyis a boldogsághormon, elengedhetetlenül fontos szerepet tölt be az életünkben. Természetes úton segít az elalvásban, csökkenti a depresszió tüneteit és támogatja a stressztűrő képességet. Azonban, érdemes az L-Triptofán mellé B6-, B1-, B2- vagy B-komplex készítményt szedni, illetve magnéziumot fogyasztani, ugyanis ezek mind segítik a hatását.

A Triptofán a húszféle fehérjealkotó aminosav egyike. Két fajtája van, az emberi szervezetben megtalálható L-Triptofán, és a D-Triptofán. Mivel az L-Triptofán esszenciális aminosav, így szervezetünk nem képes az előállítására, ezért táplálékkal, vagy táplálékkiegészítőkkel tudjuk bevinni. Jelenléte elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Fokozott bevitele segít legyőzni a depressziót, a stresszt és a szorongást, de az alvászavarok javítása terén is jelentős eredményekkel bír. De az alvást és az ébrenlétet szabályozó melatonin hormon is a triptofánból származik.

FOCUS N-acetil-L cisztein

A FOCUS N-acetil-L cisztein kapszulára bátran számíthatsz akkor is, ha minél több energiát szeretnél, mert sportolsz, esetleg vírusos megbetegedésben szenvedsz, vagy nemrég estél túl rajta. De akkor is melletted áll, ha szeretnéd egy kicsit megállítani az időt, és lelassítanád az öregedést. És hogy miért? Mert az N-acetil-L cisztein egy nagyon erős antioxidáns, ami a cisztein aminosav stabil formája és rendkívül fontos az emberi szervezetnek. Előfordul például zabban, tojássárgájában, fokhagymában, brokkoliban, vagy a kelbimbóban.

Az N-acetil-L-cisztein segít megelőzni az influenza kialakulását, de ha már megjelent, csökkenti a tüneteket, és lassítja bizonyos vírusok szaporodását a szervezetben. Emellett öregedésgátló, immunrendszer erősítő hatása van, és segíti a bőr regenerálódását. Így, ha erősíteni szeretnéd az immunrendszered, meg szeretnéd őrizni szervezeted és sejtjeid fiatalos állapotát és csúcsformában szeretnéd magad tartani sportolás közben, nyugodtan támaszkodhatsz rá.

A ciszteint a szervezetünk is elő tudja állítani más aminosavak, például a metionin és a szerin felhasználásával, ezért kapta a szemi-esszenciális jelzőt, ami arra utal, hogy habár a testünk is képes előállítani, fontos, hogy néha külső forrásból is gondoskodjunk a pótlásáról. Hasznos, ha emiatt sok magas fehérjetartalmú ételt fogyasztunk. De a NAC másban is a segítségünkre van.

A NAC felel az emberi testben található legerősebb antioxidáns, vagyis a glutation megfelelő szinten tartásáért, illetve a glutaminnal és glicinnel kiegészülve, annak előállításáért. Ez azért különösen fontos, mert a glutation segít semlegesíteni a szabadgyököket, és hozzájárul a hosszú élettartamhoz, és a stressz által okozott betegségek leküzdéséhez is. Emellett fontos szerepet tölt be a méregtelenítésben is. Segít a különféle toxikus anyagok, illetve a drogok káros hatásainak csökkentésében, a vese- valamint májkárosodás megelőzésében és mérséklésében. Ezen kívül az agy egyik legfontosabb neurotranszmitterét – ingerületátvivő anyagát –, a glutamát-szintet is szabályozza, segíthet az addiktív viselkedések, valamint a pszichiátriai rendellenességek kezelésében is.

Kerülj tehát FOCUS-ba, hogy te és szeretteid is mindent megkapjatok, ami a testi- és lelki egyensúlyotokhoz szükséges!

 

[1] https://ementesovezet.hu/cikkek/blog/Korunk-uj-szupermolekulaja-a-gaba-gamma-amino-vajsav

 

[2] https://szimpatika.hu/cikkek/2059/a_nyugalom_es_az_egyenletes_sulycsokkenes_szere

 

Hozzászólás