Hasznos appok a szellemi teljesítmény növeléséhez

Posted by Szexvital.hu 2019-01-24 0 Hozzászólás

„A felnőttek memóriája elég szelektív és időnként nem is túl pontos. Konkrétan arra emlékeznek és úgy, amire akarnak, ráadásul állítják, hogy igazuk van, kár megkérdőjelezni, sosem ismerik be. „ Leiner Laura

Használd ki a modern technika csodáját, és vesd bele magad olyan appok megismerésébe, amelyek segítségével bővítheted az ismereteidet, és felturbózhatod a memóriádat.

Ma már mindenre találunk egy alkalmazást. Miért is ne lehetnénk okosabbak a segítségükkel?

Eidetic

Szeretnél neveket, telefonszámokat, idézeteket, számokat, vagy szavakat memorizálni? Akkor fizess elő az Eidetic appra, és jegyezd meg őket mielőbb. Ha neked is eleged van abból, hogy nem tudod megjegyezni a telefonodban található legfontosabb számokat, akkor eljött a te időd. Persze van ingyenes változata is, de az nem sokat ér, ha valóban hatékony akarsz lenni.

szellemi-teljesitmeny-noveles-mobil-alkalmazas-1

Ismered a Duolingot? 

Ha mást nem, biztosan találkoztál már vele egy hirdetés kapcsán, de lehet, hogy egy lelkes barátod újságolta, hogy elkezdte használni.

Őszinték leszünk veled, ezt a nyelvtanulós appot neked is ki kell próbálnod!

Akkor előnyös a számodra, ha:

  • nincs időd, kedved, vagy pénzed nyelvtanfolyamra, magántanárhoz járni
  • tudsz önállóan tanulni, rendelkezel önfegyelemmel
  • szereted a mobilos appokat
  • kitartó vagy

A Duolingoval gyakorlatilag bárhol tanulhatsz, ahol veled van a telefonod. 

Ezeket a feladatokat tartalmazza: írásbeli feladatok széles köre, hallás utáni szövegértés, beszédgyakorlás. 

Nekünk azért tetszik, mert játékos formában kapsz készségpontokat, és mindig lehet ismételni. Ha sikeresen elvégzed az egész kurzust, akár 2000 szót is elsajátíthatsz az adott nyelvből.

Hajrá, ha rád fér egy kis nyelvgyakorlás, bátran vágj bele! (Egyébként itt olvashatsz arról, hogy miért nyelvtanulás az egyik leghatékonyabb módja, hogy növeld az IQ-d.)

Tudtad, hogy sokkal jobban rögzül valami, ha egy hosszabb időszak alatt ismétled át? Nos, az Anki szókártyás nyelvtanuló módszere is erre épít, hiszen bizonyos időközönként újra feldobja a régebben használt kártyákat. Igazából nem csak nyelvtanulásra, hanem egyéb tantárgyak tanulására is felhasználhatod, ahogy jónak látod. Alternatívája a Memrise, és a működési elve ugyanaz.

szellemi-teljesitmeny-noveles-mobil-alkalmazas-2

Szeretnél a világ legjobb egyetemi kurzusain részt venni online? Érdekel a gazdasági terület, a bölcsészettudományok, az egészségügy és orvostudomány, a fizika, a csillagászat, a kozmológia, a makro- és mikroökonómia, a művészettörténet, a számítástechnika vagy a történelem? Akkor a következő appok neked valók:

Coursera: csak neked 700-nál is több online egyetemi kurzus ingyen.

Open Culture: 30 ezer óránál is több hang- és videóanyag vár.

edX: a Harvard és az MIT indított, de mára már 50 egyetem kurzusait érheted el videókon, online laboratóriumokon, e-könyveken és online vizsgákon keresztül.

Kihagytunk valamit? Írd meg hozzászólásban, hogy Te hogyan fejleszted magad!

Hozzászólás